lekdijk.jpg

Informatie over

Telefoon Driebruggen

(0348) 748400


Telefoon Leur

(024) 6633459


Kantoor Driebruggen

Kantoor Leur

Zelfbouwer gezocht!

Op het historische landgoed Eyckenlust is nu een royale bouwkavel vrijgekomen voor een zelfbouwer die hier een eigentijdse boerderij wil ontwikkelen om daar te wonen met desgewenst kantoor/bedrijf aan huis. Het landgoed ligt aan de Bosscheweg in Beek en Donk, vlakbij Eindhoven, Veghel en Helmond.


Vacature (junior) rentmeester

Ter versterking van ons team in Driebruggen zijn wij op zoek naar een (junior) rentmeester. Voor meer informatie kunt u de omschrijving downloaden of contact opnemen met Ferry Pikavet, telefoon 0348-748400.

De omschrijving kunt u hier downloaden.

Mooie opdrachten op Texel

Molen Texel

Woensdag 9 november waren onze collega’s Jurjen Nannenga en Patricia Moll voor een aantal opdrachten op Texel. Zij reisden naar het eiland voor afspraken met diverse opdrachtgevers en de opname van een aantal objecten. Waar Jurjen Nannenga reeds goed bekend is op het eiland was dit voor Patricia Moll de eerste keer dat zij op het eiland was voor een opdracht. “Leuk om ook in dit bijzondere deel van Nederland actief te zijn”, aldus Patricia Moll. “Hier wil ik graag vaker komen!”

Vragen over aan- en verkoopbemiddeling, advisering en taxaties van landelijk en agrarisch vastgoed? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Even voorstellen: Wieger Kuiken, junior rentmeester

Wieger Kuiken is vanaf 1 augustus 2016 bij Van Lanschot Nannenga Naus Rentmeesters in dienst getreden als junior rentmeester. Hiervoor heeft hij de opleiding Bos- en Natuurbeheer gevolgd aan hogeschool Van Hall Larenstein met de specialisatie Vastgoed- en grondtransacties. Deze is gericht op het vak rentmeester en is daarmee een goede basis voor zijn huidige functie.

Lees meer: Even voorstellen: Wieger Kuiken, junior rentmeester

Verkopen en verpachten van Landelijk Vastgoed; Uw zorg, onze uitdaging!

Van Lanschot Nannenga Naus Rentmeesters heeft zicht toegelegd op het verkopen en verpachten van landelijk vastgoed. Wij kunnen u t.b.v. het verkopen en verpachten helpen bij de inventarisatie, advisering en de uitvoering. Detachering behoort hierbij tot de mogelijkheden. Ons kantoor heeft specialistische kennis in huis om uw landelijk vastgoed optimaal te verkopen of te verpachten. Wij hebben hiervoor onder andere twee websites ontwikkeld: www.landelijkvastgoedonline.nl voor de verkoop van landelijk vastgoed en www.pachtonline.nl voor het verpachten van landbouwgrond.

Bent u op zoek naar meer informatie over deze diensten dan kunt u hier het productblad voor Landelijkvastgoedonline en hier het productblad voor Pachtonline downloaden.

Bent u op zoek naar een verkoop- en pachtadviseur? Neem dan contact met Jurjen Nannenga via telefoonnummer: 0348-748400 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor vragen of informatie.

 

Antwoorden vanuit RVO inzake mogelijke strijdigheid met Wet bij ter goedkeuring indienen van pachtovereenkomsten

Op de actualiteitendag Agrarisch Recht (IAR) van 15 januari 2016 is tijdens de inleiding van mevrouw mr. E.H.M. Harbers (Hekkelman advocaten) onder andere de nieuwe werkwijze Grondkamers (RVO) voor het indienen van pachtovereenkomsten besproken. Aan de orde kwam het aantal in te dienen overeenkomsten en de termijn van indiening versus de termijn van aanvullen van ontbrekende- of onvolledige gegevens. Gedurende de dag heeft Ferry Pikavet een aantal tweets gepost over hetgeen de inleiders vertelde. Zo ook over een mogelijke strijdigheid met de Wet en regelgeving omtrent het indienen van een pachtovereenkomst bij de Grondkamer. De RVO heeft hierop direct gereageerd.

Lees meer: Antwoorden vanuit RVO inzake mogelijke strijdigheid met Wet bij ter goedkeuring indienen van...

Grondverwerving Braassemerland samenwerking tussen De Grond Zaak en VLNN

Bij de grondverwerving in het projectgebied Braassemerland, in de gemeente Kaag en Braassem, heeft de samenwerking tussen de kantoren De Grond Zaak en VLNN geleid tot het tijdig verkrijgen van de grond en parallel daaraan het verkrijgen van een KB tot onteigening.

Bij Koninklijk Besluit van 2 juli 2015 (nummer 20150011880) is de onteigening van enkele percelen in het project Braassemerland toegewezen. Braassemerland ligt in de kern Roelofarendsveen, binnen de gemeente Kaag en Braassem. In het gebied vindt een belangrijke functieverandering plaats van glastuinbouw naar wonen.

Lees meer: Grondverwerving Braassemerland samenwerking tussen De Grond Zaak en VLNN

Veel belangstelling voor eerste online verpachtingen via Pachtonline.nl

De eerste pachtpercelen zijn via Pachtonline aan de man gebracht. Dinsdag 8 september sloot het biedproces voor de eerste drie percelen en woensdag 9 september volgden achttien percelen van het Rijksvastgoedbedrijf.

Dinsdag 8 september liep de biedtermijn af van landbouwpercelen in Vorden, Leur en Ursem, die per opbod werden aangeboden. Voor de drie percelen was de belangstelling groot. Op de kavel in Vorden werden zestien biedingen uitgebracht, op de kavel in Leur vijftien biedingen en achttien biedingen op het perceel in Ursem. De biedingen op de drie kavels zijn inmiddels doorgegeven aan de verpachters en de gunning zal binnenkort plaatsvinden.

Op woensdag 9 september sloot de inschrijving van zeventien kavels van het Rijksvastgoedbedrijf en liep de biedtermijn af van één kavel die per opbod werd aangeboden. Ook hier was de belangstelling groot. In totaal werd 189 keer geboden door 108 bieders.  Lees meer via Pachtonline.nl

Sluiting eerste online verpachtingen via Pachtonline.nl

Op 8 en 9 september sluiten de eerste verpachtingen via Pachtonline.nl. Op 8 september sluit de biedtermijn voor drie kavels die bij opbod worden aangeboden. Dit zijn kavels in Leur, Vorden en Ursem. Op 9 september sluit de biedtermijn voor de kavels die namens het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) worden aangeboden. Het gaat hier om zeventien kavels waarvoor een inschrijving geldt en één kavel die per opbod wordt aangeboden. Tot het sluiten van de biedtermijn kan op de kavels van het RVB worden ingeschreven. De overige kavels zijn vanaf 1 en 2 september open voor biedingen. Kijk voor meer informatie of het volgen van het biedproces op Pachtonline.nl.

Nieuwe LTO Gasunie normen

Op 12 juni 2015 hebben LTO Nederland en Gasunie een akkoord bereikt over de nieuwe vergoedingen 2015 voor grondeigenaren en grondgebruikers bij het leggen van Gasunieleidingen in agrarische grond en de aanpassing van de tarieven voor gewasschaden.

De vergoedingen bestaan uit een vergoeding voor de grondeigenaar, dat is de afsluitvergoeding zakelijk recht, en een vergoeding voor de gebruiker, dat is de meewerkvergoeding werkstrook.

Lees meer: Nieuwe LTO Gasunie normen

© 2018 | Van Lanschot Nannenga Naus Rentmeesters B.V.